Home > Nieuws > Zijn er in 2026 geen neushoorns meer?

Als het stropen in het huidige tempo doorgaat zijn er in 2026 geen neushoorns meer in het wild!

(bron: Save the Rhino)

Dat kunnen we toch niet laten gebeuren?

Het afgelopen halfjaar heb ik geld ingezameld voor stichting Save the Rhino. Deze stichting steunt allerlei programma’s die de neushoorn ondersteunen in Afrika en Azië. Als het stropen zo doorgaat zoals nu dan zijn de neushoorns in het wild in 2026 uitgestorven. Dat is al over 10 jaar!

Ter illustratie: Op 24 april aanstaande loop ik mee in de London Marathon. Die dag zijn meer deelnemers dan het totaal aantal neushoorns wereldwijd… Triest hé?

Alle vijf de neushoorn rassen die momenteel nog over zijn worden ernstig bedreigd. In Azië zijn er minder dan 60 Javaanse neushoorns over en minder dan 100 Sumatraanse.

In Afrika werden in 2014 meer dan 1200 neushoorns gestroopt. Dat is bijna 5% van het totaal aantal neushoorns in Afrika. In slechts één jaar tijd!

Ik ben heel blij met alle donaties van iedereen: het geweldig mooie bedrag dat ik opgehaald heb, helpt écht om de neushoorns te beschermen! Wil je me nog steunen dan kan dat uiteraard nog steeds:

Doneer nu voor Run for Rhino en help ook mee de neushoorn te beschermen!

 

Beschermen werkt!

Als voorbeeld: Aan het begin van de 20eeuw waren er nog maar 50 Zuidelijke Witte Neushoorns over. Dankzij alle zorg, bescherming en aandacht is hun aantal weer aangegroeid naar zo’n 20.000 op dit moment. Dit is één van de grootste successen die de mensheid ooit geboekt heeft in het beschermen van wilde dieren!

Save the Rhino logo